- 1 jajko
- 3 łyżki otrąb owsianych
- 1 łyżka serka niskotłuszczowego
- sól
- pieprz czosnkowy
Pomieszać produkty, doprawić pieprzem czosnkowym i solą,
po czym usmażyć bliny na teflonowej patelni (bez dodatku tłuszczu).
Bliny doskonale smakują z jogurtem, łososiem, siekaną cebulą i kaparami. Dodatki zależą od Was. Choć i bez dodatków są bardzo smakowite :)
Doskonała podstawa do kanapek!
Na wszelkiego rodzaju przyjęcia :)
Uwielbiam je! Zdecydowanie bardziej wole je od zwykłych blin z mąką lub pankejków:)
OdpowiedzUsuńjakie proste:)
OdpowiedzUsuńto prawda są bardzo smaczne! i proste! :)
OdpowiedzUsuńNa słodko sa równie dobre. Serek musi być tylko homogenizowany i troszke słodziku
OdpowiedzUsuńO na pewno! Myślę że blinowych kombicji jest wiele :)
UsuńCiekawe, chyba nigdy ich nie jadłam. :)
OdpowiedzUsuńnie jadlam nigdy - musze sie przyznac ...
OdpowiedzUsuńpiekne zdjecia
pozdrawiam
Zdecydowanie lepsze od chleba :) Proste, pyszne i praktyczne. Dzięki :)
OdpowiedzUsuńTe cudeńka nie są mi obce jadłam pod różną postacią i na słono i na słodko będąc na diecie białkowej. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńi w każdej odsłonie pyszniaste :)
Usuńotręby są rewelacyjne bo przeczyszczają nam jelita a oprócz tego zawierają niezbędne dla organizmu pierwiastki :) takie bliny są bardzo smaczne i pożywne. Ja bym jeszcze dodał sera feta :) mniam
OdpowiedzUsuń