Grillowane, zdrowe, kolorowe :)

autor przepisu Viola






  • 500 g wołowego mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku (duży)
  • 1 papryka czerwona
  • 2 ogórki konserwowe ( średniej wielkości)
  • 1/2 pęczka świeżo posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyzeczka pieprzu cayenne
  • sól, pieprz

Cebulę, czosnek drobniutko siekać. Paprykę oczyścić, paprykę i ogórki pokroić w drobną kostkę.Wszystko razem z mięsem połączyć, dodać natkę, pieprz cayenne, przyprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać,


odstawić do lodówki na godzinę. Następnie z przygotowanej masy uformować kulki,


nadziewać po trzy, cztery na patyczki do szaszłyków. Piec 15-20min (zależy od wielkości kulek)  w 200°C pod grillem we wcześniej nagrzanym piekarniku. Pamiętaj o obracaniu.


Podajemy z ZIOŁOWYM DIPEM.




4 komentarze :

  1. Bardzo fajnie wyglądają ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealne na karnawałową przekąskę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. This looks absolutely delicious. Would love for you to share your gorgeous pictures with us at foodepix.com.

    OdpowiedzUsuń
  4. świetna propozycja !
    a ten szczypiorek jak pięknie zapozował :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!

Akcja: Nie kradnij zdjęć!