autor przepisu Viola
Cebulę, czosnek drobniutko siekać. Paprykę oczyścić, paprykę i ogórki pokroić w drobną kostkę.Wszystko razem z mięsem połączyć, dodać natkę, pieprz cayenne, przyprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać,
odstawić do lodówki na godzinę. Następnie z przygotowanej masy uformować kulki,
nadziewać po trzy, cztery na patyczki do szaszłyków. Piec 15-20min (zależy od wielkości kulek) w 200°C pod grillem we wcześniej nagrzanym piekarniku. Pamiętaj o obracaniu.
- 500 g wołowego mięsa mielonego
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku (duży)
- 1 papryka czerwona
- 2 ogórki konserwowe ( średniej wielkości)
- 1/2 pęczka świeżo posiekanej natki pietruszki
- 1 łyzeczka pieprzu cayenne
- sól, pieprz
Cebulę, czosnek drobniutko siekać. Paprykę oczyścić, paprykę i ogórki pokroić w drobną kostkę.Wszystko razem z mięsem połączyć, dodać natkę, pieprz cayenne, przyprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać,
odstawić do lodówki na godzinę. Następnie z przygotowanej masy uformować kulki,
nadziewać po trzy, cztery na patyczki do szaszłyków. Piec 15-20min (zależy od wielkości kulek) w 200°C pod grillem we wcześniej nagrzanym piekarniku. Pamiętaj o obracaniu.
Podajemy z ZIOŁOWYM DIPEM.
Bardzo fajnie wyglądają ;)
OdpowiedzUsuńIdealne na karnawałową przekąskę :)
OdpowiedzUsuńThis looks absolutely delicious. Would love for you to share your gorgeous pictures with us at foodepix.com.
OdpowiedzUsuńświetna propozycja !
OdpowiedzUsuńa ten szczypiorek jak pięknie zapozował :)