Mój sposób na kuraka z rosołu

autor przepisu Viola





  • 260 g kurczaka z rosołu (bez skóry, tylko mięsko)
  • 165 g soi ( już ugotowanej)
  • 1 żółta papryka
  • 1 papryczka chili
  • 125 g sera gouda
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1/2 pęczka świeżo posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz

Soję oraz mięsko dokładnie razem miksujemy. Papryczkę chili oraz żółtą drobno pokroić.



Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składni dokładnie ze sobą połączyć, doprawić solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na 30 min. Następnie formujemy małe kotleciki.



Pieczemy 15min. w 200°C pod grillem we wcześniej nagrzanym piekarniku.








11 komentarzy :

  1. Wyglądają bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. niewątpliwie smaczny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jednym słowem ? REWELACJA :) Amazing !!!Swietne burgery :)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo ładne zdjęcia. takie czyste,
    pełne optymizmu.
    wspaniał ten Twój sposób. chyba go podpatrzę
    i opatentuję w swoim domu ;]

    http://www.slodkakarmel-itka.blogspot.com
    http://www.karmel-itka.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za pochwałę fotek, staram się :) gorąco polecam sposób na kuraka!

      Usuń
  5. super pomysł :) zapisuje sobie
    pozdr.

    OdpowiedzUsuń
  6. Super! Czyli kuraka z rosołu można jeszcze inaczej wykorzystać niż na pasztet :) Świetny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!