autor przepisu Viola
Soję oraz mięsko dokładnie razem miksujemy. Papryczkę chili oraz żółtą drobno pokroić.
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składni dokładnie ze sobą połączyć, doprawić solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na 30 min. Następnie formujemy małe kotleciki.
Pieczemy 15min. w 200°C pod grillem we wcześniej nagrzanym piekarniku.
- 260 g kurczaka z rosołu (bez skóry, tylko mięsko)
- 165 g soi ( już ugotowanej)
- 1 żółta papryka
- 1 papryczka chili
- 125 g sera gouda
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1/2 pęczka świeżo posiekanego szczypiorku
- sól, pieprz
Soję oraz mięsko dokładnie razem miksujemy. Papryczkę chili oraz żółtą drobno pokroić.
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składni dokładnie ze sobą połączyć, doprawić solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na 30 min. Następnie formujemy małe kotleciki.
Pieczemy 15min. w 200°C pod grillem we wcześniej nagrzanym piekarniku.
Wyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńDzięki :)
Usuńniewątpliwie smaczny pomysł :)
OdpowiedzUsuńpolecam! :D
Usuńjednym słowem ? REWELACJA :) Amazing !!!Swietne burgery :)
OdpowiedzUsuń:D wyszły pyszniusie!
Usuńbardzo ładne zdjęcia. takie czyste,
OdpowiedzUsuńpełne optymizmu.
wspaniał ten Twój sposób. chyba go podpatrzę
i opatentuję w swoim domu ;]
http://www.slodkakarmel-itka.blogspot.com
http://www.karmel-itka.blogspot.com
Dziękuję za pochwałę fotek, staram się :) gorąco polecam sposób na kuraka!
Usuńsuper pomysł :) zapisuje sobie
OdpowiedzUsuńpozdr.
:D
UsuńSuper! Czyli kuraka z rosołu można jeszcze inaczej wykorzystać niż na pasztet :) Świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuńpróbował ktoś zastąpić soję cieciorką?
OdpowiedzUsuń