autor przepisu Viola
Ciasto
Farsz
Soję, mięsko, dokładnie razem miksujemy. Dodać jajko i pieprz cayenne, dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę wyłożyć na formę, równomiernie rozprowadzić, ułóż wysoki brzeg.
Czerwoną i żółtą paprykę pokroić w kostkę, cebulę w cieniutkie krążki, ogórek konserwowy w cieniutkie paski (jak na frytki). Wszystko do misy, dodać pozostałe składniki farszu, doprawić solą i pieprzem,wymieszać.
Odstawić na 30 min. Zalać naszym farszem, ciasto w formie.
Pieczemy 1 godz. w 150°C we wcześniej nagrzanym piekarniku.
Ciasto
- 260 g kurczaka z rosołu (bez skóry, tylko mięsko)
- 165 g soi ( już ugotowanej)
- 2 łyżeczki pieprzu cayenne ( osoby nielubiące ostrych potraw, muszą uważać z tą przyprawą)
- 1 jajko
Farsz
- 5 jajek
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 żółtej papryki
- 1 cebula
- 2 ogórki konserwowe
- 3 czubate łyżki otrąb owsianych
- 2 łyzki pestek dyni
- sól, pieprz
Soję, mięsko, dokładnie razem miksujemy. Dodać jajko i pieprz cayenne, dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę wyłożyć na formę, równomiernie rozprowadzić, ułóż wysoki brzeg.
Czerwoną i żółtą paprykę pokroić w kostkę, cebulę w cieniutkie krążki, ogórek konserwowy w cieniutkie paski (jak na frytki). Wszystko do misy, dodać pozostałe składniki farszu, doprawić solą i pieprzem,wymieszać.
Odstawić na 30 min. Zalać naszym farszem, ciasto w formie.
Pieczemy 1 godz. w 150°C we wcześniej nagrzanym piekarniku.
wygląda naprawdę rewelacja!
OdpowiedzUsuńach, zamiast pizzy, idealna !
ciekawa;)
OdpowiedzUsuńznowu znakomity pomysł :)
OdpowiedzUsuńjest niesamowita! super przepis!wykorzystam niebawem:)
OdpowiedzUsuństrasznie pyszny ten Twój kolorowy pomysł!
OdpowiedzUsuńDziekuję dziewczyny!! Super że zaglądacie :) Wasze komentarze zachęcają mnie do kolejnych kulinarnych kombinacji!
OdpowiedzUsuńFantastyczny pomysl! I nic sie nie marnuje :)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł:) soja zamiast mąki- podoba mi się :)
OdpowiedzUsuńJaka kolorowa i zdrowa! :) A ponadto na pewno bardzo smaczna :)
OdpowiedzUsuńŚwietna!!! Zrobię koniecznie!! Wygląda chrupiąco! :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis! Adoptuję.
OdpowiedzUsuńSoji ma być 165 g po ugotowaniu, czy suchej?
OdpowiedzUsuńUgotowanej, tak jak podałam w przepisie.
UsuńJutro wypróbuje, wygląda naprawde smakowicie;)
OdpowiedzUsuńczym mozna zastapić soję?
OdpowiedzUsuńPaula
fasolą lub ciecierzycą :)
Usuń