Lekkie choć niemałe śniadanko po urodzinowym obżarstwie!






  • brokuły ( u mnie 5 różyczek)
  • 1 jajko
  • wędzony łosoś ( u mnie 1 duży płat)
  • 1 łyżka białego octu winnego

Na dressing
  • 1 łyżka sera (orginalna nazwa NATURAL NORMANDY FROMAGE FRAIS)
  • 1/4 łyżeczki musztardy Dijon
  • 1 łyżka świeżo pokrojonego szczypiorku
  • kolorowy pieprz

Brokuły ugotwać na parze, odstawić w ciepłe miejsce. W rondlu zagotować wodę, dodać ocet, zmniejszyć temp. na  najmniejszą. Delikatnie wbić jajko, gotować ok 3 minut aż białko ładnie się zetnie. W tym czasie połączyć ze sobą składniki na dressing. Jajko wyjąć na talerz przy pomocy łyżki cedzakowej, obok wyłożyć sos, ozdobić brokułami oraz łososiem, calość przyprawić kolorowym pieprzem.

 I na co czekacie??
Szybciutko do stołu i zajadać śniadanie puki ciepłe! ;)