a może by tak OTRĘBOWEGO pulpecika

autor przepisu Viola








  • otręby przygotować według tego PRZEPISU
  • 1 l bulion warzywnego, np; z kostki (może być i 1,5 wszystko zależy ile wyszło Wam pulpetów)
  • 3-4 łyżki jogurtu ( opcjonalnie śmietana)

Z przygotowanej masy otrębowej uformować pulpety. W garnku zagotować bulion, wrzucić pulpety, zmniejszyć temp. na średnią. Gotować ok 30-40min. Odstawić do ostygnięcia, zaciągnąć jogurtem. Podgrzewać na niskiej temp.

Jakież one były pychotliwe, mniam!





10 komentarzy :

  1. Intrygujące pulpeciki, ciekawa jestem, jak smakują.

    OdpowiedzUsuń
  2. jestem bardzo ciekawa jak smakują takie pulpeciki, w takiej formie jeszcze otrębów nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. smakiem przypominają pulpety z kury :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuję za wzięcię udziału w mojej akcji Festiwal Śniadaniowy.
    Zapraszam do przejrzenia wpisu podsumowującego akcję, zawierającego wszystkie dodane przepisy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kochana już tam byłam i kilka słów od siebie zostawiłam, ale i tu powtórzyć muszę! Pomysł na akcję był rewelka!! Czekam aż Miss Disorderly zrobi kolejny Festiwal Śniadaniowy :D

      Usuń
  5. Aż uciekają z talerza. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bo bardzo chcą być zjedzone ;)

      Usuń
  6. śliczne zdjęcia! naprawdę, bardzo ładna aranżacja.
    sam przepis jst niesamowicie apetyczny. brawo za pomysł ;]

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!