autor przepisu Viola
Z przygotowanej masy otrębowej uformować pulpety. W garnku zagotować bulion, wrzucić pulpety, zmniejszyć temp. na średnią. Gotować ok 30-40min. Odstawić do ostygnięcia, zaciągnąć jogurtem. Podgrzewać na niskiej temp.
- otręby przygotować według tego PRZEPISU
- 1 l bulion warzywnego, np; z kostki (może być i 1,5 wszystko zależy ile wyszło Wam pulpetów)
- 3-4 łyżki jogurtu ( opcjonalnie śmietana)
Z przygotowanej masy otrębowej uformować pulpety. W garnku zagotować bulion, wrzucić pulpety, zmniejszyć temp. na średnią. Gotować ok 30-40min. Odstawić do ostygnięcia, zaciągnąć jogurtem. Podgrzewać na niskiej temp.
Jakież one były pychotliwe, mniam!
Intrygujące pulpeciki, ciekawa jestem, jak smakują.
OdpowiedzUsuńjestem bardzo ciekawa jak smakują takie pulpeciki, w takiej formie jeszcze otrębów nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńsmakiem przypominają pulpety z kury :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za wzięcię udziału w mojej akcji Festiwal Śniadaniowy.
OdpowiedzUsuńZapraszam do przejrzenia wpisu podsumowującego akcję, zawierającego wszystkie dodane przepisy :)
Kochana już tam byłam i kilka słów od siebie zostawiłam, ale i tu powtórzyć muszę! Pomysł na akcję był rewelka!! Czekam aż Miss Disorderly zrobi kolejny Festiwal Śniadaniowy :D
UsuńAż uciekają z talerza. :)
OdpowiedzUsuńbo bardzo chcą być zjedzone ;)
UsuńApetyczne :-)
OdpowiedzUsuńśliczne zdjęcia! naprawdę, bardzo ładna aranżacja.
OdpowiedzUsuńsam przepis jst niesamowicie apetyczny. brawo za pomysł ;]
Dziękuję :)
Usuń