Obiadowanie na tarasie :).................super MIELONE, czyli przemycamy warzywa!

Ania M. pomysł do mnie przesłała.
A ja go troszku rozbudowałam ;)







  • 3 piersi z kury (ok 620g)
  • 400 g kalafiora ugotowanego kalafiora
  • 350 g   ugotowanych brokuł ( same różyczki)
  • 2 szalotki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki otrąb (u mnie owsiane,zmiksowane)
  • 1 1/2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka białego sera ( u mnie 0% tłuszczu)
  • 1 łyżeczka suszonego koperku
  • 1 łyżeczka suszej szałwi

Piersi z kury, kalafior, szalotki, jajka, wrzucamy do miksera, dokładnie miksujemy. Tak przygotowaną masę rozkładamy na 2 miski.



Do 1 dodajemy brokuły rozgniecione widelcem, 1 łyżkę otrąb oraz koperek, dokładnie mieszamy.
Do 2 dodajemy koncentrat, biały ser,1 łyżkę otrąb, szałwię, dokładnie mieszamy. Nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnie i smażymy bez tłuszczu bądź na  rozgrzanej oliwie.



Zajadaliśmy razem z  PIECZARKAMI Z CHILI
które doskonale się sprawdziły jako dodatek do mięs.
W niedzielę do wołowego, a wczoraj do drobiowego ;)




    8 komentarzy :

    1. Super pomysł!I danie na pewno było pyszne!

      OdpowiedzUsuń
    2. Dobry sposob na przemycenie warzyw do menu niejadka :)

      OdpowiedzUsuń
    3. Oooo bardzo fajne! Już wiem jak przemycać brokuły i kalafiora tym, którzy upierają się, że ich nie lubią ;) Pycha!

      OdpowiedzUsuń
    4. bardzo ciekawy pomysł :)

      OdpowiedzUsuń
    5. my też dziś robimy mielone, ale klasyczne, Twoje ciekawe:)

      OdpowiedzUsuń
    6. Dziekuję Dziewczyny, ale tak jak napisałam pomysł był Ani M. ja tylko cosik dodałam od siebie :)

      OdpowiedzUsuń
    7. Świetne mielone, na pewno kiedyś do wypróbowania:)

      OdpowiedzUsuń
      Odpowiedzi
      1. Dzięki Aniu i do smaczego widzenia się ;)

        Usuń

    Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!