- 300 g pieczarek (same kapelusze)
- 1 mała papryczka chili
- 15 g masła
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1/4 łyżeczki suszonego rozmarynu
- świeżo posiekana natka pietruszki wedle uznania
- 1 łyżka śmietany
- rukola (opcjonalnie)
Na patelni rozgrzać masło i oliwę, dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć przez chwilę, dodać posikaną papryczkę chili, rozmaryn, doprawić solą i pieprzem. Przykryć, dusić 2-3 min. Zestawić, dodać śmietanę, wymieszać. Ułożyć rukolę na talerzu a na niej pieczarki,posypać natką pietruszki. Podawać z grzankami.
Pyszne śniadanie z pikantnym dopalaczem ;)
Sprawdziły się również jako dodatek
Ale o tym później :D
Ale pyszota!!! :D
OdpowiedzUsuńZapraszam do włączenia się w czekoladowy projekt, szczegóły u mnie na blogu :))