autor pomysłu Viola
Na 4 porcje
Kawałki ciasta rozkruszyć. Śmietanę wraz cukrem pudrem ubić na sztywno. Połowę rozkruszonego ciasta połączyć z likierem (wersja dla dorosłych), zaś drugą z colą (wersja dla dzieci). Ułożyć naprzemiennie w naczynka deserowych, ciasto, bita śmietana (zostawić troszkę do ozdoby), ciasto. Polać polewą czekoladową przygotowaną w/g tego przepisu. Ozdobić bitą śmietaną i owocami.
Na 4 porcje
- kawałki wyciętego ciasta, które zostały z ciasta co TORT udaje
- 4 łyżki likieru kawowego
- 4 łyżki coli
- 300 ml śmietanki kremówki
- 150 g cukru pudru
- polewa czekoladowa - PRZEPIS
- owoce do ozdoby ( u mnie; 4 ósemki gruszki, 1 truskawka,16 jeżyn)
Kawałki ciasta rozkruszyć. Śmietanę wraz cukrem pudrem ubić na sztywno. Połowę rozkruszonego ciasta połączyć z likierem (wersja dla dorosłych), zaś drugą z colą (wersja dla dzieci). Ułożyć naprzemiennie w naczynka deserowych, ciasto, bita śmietana (zostawić troszkę do ozdoby), ciasto. Polać polewą czekoladową przygotowaną w/g tego przepisu. Ozdobić bitą śmietaną i owocami.
Ależ piękne te deserki!
OdpowiedzUsuńsłodkie miseczki z deserkiem
OdpowiedzUsuńPrawdziwe deserowe cudo! Łączy kremową śmietanę, ciasto i orzeźwiające owoce... NiIczego więcej mi nie trzeba! :)
OdpowiedzUsuńWyglądają niesamowicie! Jak w drogiej restauracji :D Wypróbuję
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na deser. Za chwilkę jem obiad i z chęcią bym zjadła taki deser.
OdpowiedzUsuńzacząć dzień od takiego śniadania na słodko, do tego wypita w spokoju kawa... urzekł mnie ten deser
OdpowiedzUsuńPiękne pucharki:)
OdpowiedzUsuńświetny, lekki deser!
OdpowiedzUsuńa jak pięknie podane ;] i ładnie ozdobione. elegancja pełną parą!
Piękne :))))
OdpowiedzUsuńRumieniec oblał moje lico ;) Dziękuję Wam
OdpowiedzUsuńJakby mi ktoś podał taki deserek, nie pogardziłabym, no może mniej tej bitej śmietany:) Podziwiam ile Ty różnych pyszności tworzysz!
OdpowiedzUsuń