autor przepisu Viola
W misce połączyć 50 g mąki, czekoladę i 25 g płatków, zalać drożdżami rozpuszczonymi w mleku, domieszać olej arachidowy i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Następnie domieszać pozostałą mąkę, płatki i przy pomocy łyżki wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub matą silikonową, formując bułeczki.
Odstawić do wyrośnięcia na ok 50 minut. Piec 20 - 25 minut w 190 we wcześniej nagrzanym piekarniku.
- 120 g mąki orkiszowej
- 50 g płatków owsianych
- 50 g odtłuszczonej czekolady w proszku
- 7 g drożdży instant
- 150 ml ciepłego mleka
- 3 łyżki oleju arachidowego
W misce połączyć 50 g mąki, czekoladę i 25 g płatków, zalać drożdżami rozpuszczonymi w mleku, domieszać olej arachidowy i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Następnie domieszać pozostałą mąkę, płatki i przy pomocy łyżki wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub matą silikonową, formując bułeczki.
Odstawić do wyrośnięcia na ok 50 minut. Piec 20 - 25 minut w 190 we wcześniej nagrzanym piekarniku.
Podane z dżemem truskawkowym,
mile osłodzą Twój dzień :)
You can translate this page with the translator on top of the page on the left hand side.
Wyglądają jak pyszne, małe ciasteczka. Na pewno by mi smakowały :)
OdpowiedzUsuńPiękny wypiek, musi smakować bardzo ciekawie. Pasuje mi smak mąki orkiszowej ze smakiem czekolady.
OdpowiedzUsuńja poproszę taką bułkę na śniadanie ;)
OdpowiedzUsuńostatnio tak chodziły za mną myśli o jakichś prostych ciasteczkach, a tu proszę, są u Ciebie i wyglądają pysznie!
OdpowiedzUsuńświetny przepis, dodałam do zakładek. Jak zrobię to się pochwalę:)
OdpowiedzUsuńmam ochotę na taką bułeczkę z twarożkiem i dżemem truskawkowym...
OdpowiedzUsuńuwielbiam chleb czekoladowy, więc i takie bułeczki budzą we mnie ślinotok :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na weekendowe śniadanie :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się bardzo!!!!!!!:)
OdpowiedzUsuńfajny przepis ale brakuje banerka:(
OdpowiedzUsuńCzy można zamiast czekolady użyć kakao?
OdpowiedzUsuńTak :)
Usuń