autor pomysłu Viola
Śmietankę podgrzewamy w rondelku, dodajemy do niej masło, czekamy aż się rozpuści.
Bezpośrednio do masła i śmietanki wyciskamy czosnek, jeszcze chwilkę podgrzewamy razem.
Przelewamy do naczynka. Odstawiamy do ostygnięcia.
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka śmietanki
- 2-3 ząbki czosnku
Śmietankę podgrzewamy w rondelku, dodajemy do niej masło, czekamy aż się rozpuści.
Bezpośrednio do masła i śmietanki wyciskamy czosnek, jeszcze chwilkę podgrzewamy razem.
Przelewamy do naczynka. Odstawiamy do ostygnięcia.
Pieczone ziemniaczki z maślanym dodatkiem,
smakują wybornie!
Prosto i smacznie z pewnością, bo ten dodatek śmietanki, aż korci, żeby jak najszybciej spróbować.
OdpowiedzUsuńo rany! Pychota!!
OdpowiedzUsuńOj tak!! prosto, pysznie, bardzo kalorycznie ;)
OdpowiedzUsuń