autor przepisu Viola
Średnie pieczarki przeciąć na pół, małe zostawić w całości.
Cebulę pokroić w talarki i zeszklić na oliwie, dorzucić pieczarki i zalać bulionem.
Chwilę gotować, dodać kolendrę i zaciągnąć śmietanką.
Dusić aż do odparowania nadmiaru bulionu.
- 200 g pieczarek
- 1 mała czerwona cebula
- 1 łyżka śmietanki
- 0,5 l bulionu warzywnego
- odrobina kolendry
Średnie pieczarki przeciąć na pół, małe zostawić w całości.
Cebulę pokroić w talarki i zeszklić na oliwie, dorzucić pieczarki i zalać bulionem.
Chwilę gotować, dodać kolendrę i zaciągnąć śmietanką.
Dusić aż do odparowania nadmiaru bulionu.
Pyszny dodatek do dań mięsnych i nie tylko :D
robię sobie czasem podobne na kolację :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię te grzyby,surowe, gotowane, duszone, smażone zawsze smakują doskonale :)
OdpowiedzUsuń