Na 2 dni dla 4 osób ;)
- 600 g mielonego mięsa ( u mnie z indyka)
- 2 cebule
- 2 słusznej wielkości pory
- 3 łyżki oliwy
- 1 l wywaru warzywnego ( może być z kostki)
- 400 ml białego wytrawnego wina
- 300 g ziołowego serka philadelphia
- sól, pieprz
Obraną cebulę oraz dokłanie oczyszczony, umyty por kroimy w krążki. Na rozgrzanej oliwie szklimy por i cebulę, dodajemy mielone mięso i razem przysmażamy.Mieszaninę na patelni doprawiamy solą i pieprzem, dusimy przez 10 min pod przykryciem.
Do garnka wlewamy wywar warzywny i wino, dadajemy mieszankę z patelni. Całość zagotować. Do zupy dodajemy serek ziołowy, mieszamy. Doprawiamy według smaku, podajemy.
Pyszna i niesamowicie sycąca :)
OdpowiedzUsuń