autor przepisu Viola
Ciecierzycę ugotować w osolonej wodzie, odsączyć, zmiksować np; blenderem. Dodać do masy pozostałej z zupy, wymieszać. Doprawić octem balsamicznym, solą i pieprzem, dodać jajka, dokładnie wymieszać.
Odstawić na 10 min by się ''przegryzło''. Po tym czasie formujemy małe kulki i obsmażamy na oliwie z pod suszonych pomidorów.
Choć i małe kotleciki będą prezentować się doskonale.
- 260 g masy pozostałej z ZUPY POMIDOROWEJ
- 260 g ciecierzycy (już namoczonej)
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 2 jajka
- sól, pieprz
- oliwa z pod SUSZONYCH POMIDORÓW
Ciecierzycę ugotować w osolonej wodzie, odsączyć, zmiksować np; blenderem. Dodać do masy pozostałej z zupy, wymieszać. Doprawić octem balsamicznym, solą i pieprzem, dodać jajka, dokładnie wymieszać.
Odstawić na 10 min by się ''przegryzło''. Po tym czasie formujemy małe kulki i obsmażamy na oliwie z pod suszonych pomidorów.
Choć i małe kotleciki będą prezentować się doskonale.
Pyszniusi dodatek nie tylko do pomidorowej!
Doskonale smakują z sosem sojowym, jogurtem, JOGURTEM MIĘTOWYM
Doskonale smakują z sosem sojowym, jogurtem, JOGURTEM MIĘTOWYM
Bardzo ciekawa propozycja! Często robię zupy i muszę przyznać, skusiłaś mnie na zrobienie takich pasztecików.
OdpowiedzUsuńbardzo fajna propozycja, na zupę też, ja jakoś trzymam się z daleka od suszonych pomidorów, ale myślę, że dzięki takim pomysłom może się to zmienić :-)
OdpowiedzUsuńDzięki dziewczyny! Super że zaglądacie :)
OdpowiedzUsuńAż ślinka mi cieknie na sam widok!
OdpowiedzUsuńMoc jest z Tobą :D
OdpowiedzUsuńnigdy bym nie pomyślał że można zrobić coś takiego - spróbuje :)
OdpowiedzUsuń