autor pomysłu Viola
Na 2 porcje
Kromki pieczywa kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę ( nie żałować oiliwy), gdy będzie gorąca dodać tymianek oraz pokrojone pieczywo. Zrumienić. Następnie, wyjąć i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Smażone grzanki najlepiej smakują na drugi dzień.
Na 2 porcje
- 2 kromki pieczywa tostowego
- oliwa z oliwek
- 2 łyżki tymianku
Kromki pieczywa kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę ( nie żałować oiliwy), gdy będzie gorąca dodać tymianek oraz pokrojone pieczywo. Zrumienić. Następnie, wyjąć i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Smażone grzanki najlepiej smakują na drugi dzień.
Zostaw na noc owinięte papierowym ręcznikiem.
W ten sam sposób można usmażyc całe kromki pieczywa.
Podoba mi się pomysł z ziołami, super.
OdpowiedzUsuńNie ma to jak pyszne domowe grzanki w kremowej zupie czy sałatce:)
OdpowiedzUsuńtak,tak !!!! w zupie, w sałatce!!! zawsze pyszne i chrupiące :)
Usuń