Co powiecie na ciastko z rybką ?

autor przepisu Viola






Ciasto francuskie
Farsz
  • 500 g marchwi - pokrojona w krążki
  • 60 g młodych brokuł - pokrojonych wedle uznania
  • 1 łodyga selera naciowego - pokrojonego w krążki
  • 300 g śmietankowego serka topionego
  • 3 łyżki oliwy
  • 200 ml wody
  • sól, pieprz
  • 5 filetów z łososia (moje były spore)

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić marchewkę, smażyć przez 10 min na średniej temp. Dodać, seler, brokuły, przyprawić solą i pieprzem, smażyć przez 6 min. podlać wodą, przykryć gotować do miękkości warzyw.



Odkryć odparować płyn, dodać serek. Smażyć do rozpuszczenia serka cały czas mieszając. Odstawić.
Filety oprószyć solą i pieprzem.
Ciasto podzielić na 5 części, każdą rozwałkować na prostokąt, tak by można nim było owinąć filet.
Na połówce każdego prostokąta ułożyć farsz serowo-warzywny na nim położyć filet. 






















Zawinąć, porządnie zagiąć miejsca łączenia się ciasta. Górę naciąć.
Piec 35 min w 200°C  ( termoobieg 180°C ) we wcześniej nagrzanym piekarniku.

Podawać z surówką z kiszonej kapusty.






You can translate this page with the translator on top of the page of the left hand side.


10 komentarzy :

  1. Przepysznie wygląda :)
    Zgrałyśmy się - ja też właśnie wczoraj robiłam rybę w cieśnie francuskim :)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja powiem, że chętnie spróbuję! Zwłaszcza, że wygląda niezwykle smakowicie!

    OdpowiedzUsuń
  3. a ja powiem : TAK, TAk, TAk!
    jeszcze jak w Twoim wydaniu, to już zupełnie.
    genialne.

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo fajne ciacho! Na przekąskę, na elegancką przystawkę ;) Do tego te Twoje smakowite zdjęcia... Pierwsza klasa! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. OMG! ale super! Wyglądają obłędnie, muszę je zrobić!
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniam, mniam :) wiedziałem do kogo przyjść na pyszny obiad :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!

Akcja: Nie kradnij zdjęć!