autor przepisu Viola
Piersi z kury kroimy wzdłuż a następnie w kostkę.
W garnku zagotwać wywar, wrzucić pokrojone mięso, ugotować, odcedzić.
Majonez, śmietankę, koperek mieszamy, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką.
Mieszamy nasz sosik z mięsem i całość przekładamy do żaroodpornego naczynia.
Długość pora dopasować do długości naczynia, następnie tniemy go kilka razy wzdłuż i układamy na warstwie mięsnej.
Podlewamy odrobiną wody, przykrywamy folią aluminiową i dusimy w piekarniku w 190 st aż por zmięknie. Na koniec posypujemy startym serem, zapiekamy.
Jak tylko ser stopnieje wyjmujem z piekarnika.
Wystarczy śmietankę zastąpić jogurtem, zmniejszyć ilość majonezu bądź użyć majonezu light iiiii dietetyczna wersja gotowa !!! :)
- 2 piersi z kury
- garść posiekanego świeżego koperku
- 3 łyżki śmietanki
- 3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- ostra papryka(przyprawa)
- 500 ml wywaru warzywnego z kostki
- tarty żółty ser
Piersi z kury kroimy wzdłuż a następnie w kostkę.
W garnku zagotwać wywar, wrzucić pokrojone mięso, ugotować, odcedzić.
Majonez, śmietankę, koperek mieszamy, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką.
Mieszamy nasz sosik z mięsem i całość przekładamy do żaroodpornego naczynia.
Długość pora dopasować do długości naczynia, następnie tniemy go kilka razy wzdłuż i układamy na warstwie mięsnej.
Podlewamy odrobiną wody, przykrywamy folią aluminiową i dusimy w piekarniku w 190 st aż por zmięknie. Na koniec posypujemy startym serem, zapiekamy.
Jak tylko ser stopnieje wyjmujem z piekarnika.
PYCHOTKA!!!!!!!!!!!
Wystarczy śmietankę zastąpić jogurtem, zmniejszyć ilość majonezu bądź użyć majonezu light iiiii dietetyczna wersja gotowa !!! :)
Bardzo fajny i szybki przepis! Na pewno wypróbuję!pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń