autor przepisu Viola
Piersi przeciąć wzdłuż 2 razy, umyć, osuszyć. Pozostałe składnik wrzucić do miksera, prócz otrąb ( z papryczek odciąć zgrubiałą, zieloną część), dokładnie zmiksować, przyprawić.
Dodać otręby, wymieszać, odstawiać na około 10 min. Zaczynamy układanie, pierwsza idzie warstwa mięsna, potem serowa i znowu mięsna, ostatnia warstwa powinna być mięsna.
Posypać rozmarynem. Pieczemy 40 min w 200°C ( termoobieg 180°C ) we wcześniej nagrzanym piekarniku.
- 2 piersi z kury
- 3 ząbki czosnku
- 2 papryczki chili bądź jedna
- 1 jajko
- 250 białego sera u mnie 0% tłuszczu
- 3 pieczarki
- 2 szalotki
- 3 łyżki zmiksowanych otrąb ( u mnie owsiane)
- suszony rozmaryn do posypanie bądź inne zioło
- pieprz,sól
Piersi przeciąć wzdłuż 2 razy, umyć, osuszyć. Pozostałe składnik wrzucić do miksera, prócz otrąb ( z papryczek odciąć zgrubiałą, zieloną część), dokładnie zmiksować, przyprawić.
Dodać otręby, wymieszać, odstawiać na około 10 min. Zaczynamy układanie, pierwsza idzie warstwa mięsna, potem serowa i znowu mięsna, ostatnia warstwa powinna być mięsna.
Posypać rozmarynem. Pieczemy 40 min w 200°C ( termoobieg 180°C ) we wcześniej nagrzanym piekarniku.
Odstawić do ostygnięcia.
Choć przyznać muszę że i na ciepło był pyszniusi!
Noooosz kurczę pieczone ;-) Musi być pyszne. Nie potrafię sobie wyobrazić smaku tej masy serowej, więc trzeba wykonać i spróbować...
OdpowiedzUsuńTa masa nadaję super smaczek, dzięki niej kurczak jest soczysty, nie czuć że to ser :) Ostrzegam, ostre diabluśno!!
Usuńpierwszy raz widzę "boczek", który z chęcią bym zjadła :).
OdpowiedzUsuńMiło mi zawsze do usług :D
UsuńDziewczyno jesteś najlepsza:):):) Ekstra przepis!!! Przeszukuje internet w poszukiwaniu właśnie takich skarbów jak Ty zrobiłaś! Gratuluję kreatywności:)
OdpowiedzUsuńDziękuję i zmykam do kuchni by ukryć rumieniec który maluje się na mym licu ;)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł i piękne wykonanie:)
OdpowiedzUsuń