autor przepisu Viola
Masło roztopić w rondelku, domieszać cukier. Gotować do uzyskania jednolitej masy, cały czas mieszając. Dodać kakao i czekoladę, dokładnie połączyć, dolać wodę. Zagotować. Zmniejszyć temp. gotować przez minutkę ( mieszać) i gotowe :)
- 100 g masła
- 4 kopiaste łyżki cukru pudru
- 1 kopiasta łyżka kakao
- 1 kopiasta łyżka czekolady w proszku
- 1 łyżka gorącej wody
Masło roztopić w rondelku, domieszać cukier. Gotować do uzyskania jednolitej masy, cały czas mieszając. Dodać kakao i czekoladę, dokładnie połączyć, dolać wodę. Zagotować. Zmniejszyć temp. gotować przez minutkę ( mieszać) i gotowe :)
taka lejąca jest najlepsza:)
OdpowiedzUsuńłatwo ją można rozprowadzić i szybko zastyga :)
UsuńI to jest najważniejsze, bo nie raz mi wyszła taka, że po rozsmarowaniu ciasto wyglądało okropnie
UsuńDziś wrzucę wpis z jej udziałem, sama będziesz mogła ocenić czy dobrze się prezentuje :)
Usuń