- 100 g sałaty ( u mnie mix różnych)
- 200 g migdałów w skórce
- 1 puszka fig w syropie
- sól
Umytą i odsączoną sałatę ułożyć na półmisku. Nastawić piekarnik na 200°C Sól równomiernie rozprowadzić na blasze/formie do pieczenia i ułożyć na niej migdały. Wstawić na 15 minut do nagrzanego piekarnika, temp zmniejszyć do 180°C . Doglądać aby nie ściemniały, po ostudzeniu ułożyć migdały na sałacie. Na wierzchu ułożyć przekrojone na pół figi, całość skropić syropem z puszki.
Tak podane figi,
będę doskonałym dodatkiem do dań mięsnych.
Smacznego!
Viola
autor przepisu
You can translate this page with the translator on top of the page on the left hand side.
Apetycznie prezentują się te figi, na pewno wypróbuję!
OdpowiedzUsuńsuper propozycja, przypomniałaś mi, że zdezydowanie za mało sałaty u mnie na stole ;-)
OdpowiedzUsuńNie spotkałam jeszcze fig w syropie, albo nie zwracałam na nie uwagi. Teraz będę się rozglądać :)
OdpowiedzUsuńfajny szybki przepis:) podoba mi się:)
OdpowiedzUsuńbardzo fajny przepis i dzięki za dołączenie do akcji, przepis dodany proszę tylko o uzupełnienie bannerka, który jest wymagany :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńbardzo interesujący przepis, prosty a jednoczeście oryginalny, masz głowe pełną pomysłów Violu ;)
OdpowiedzUsuńProsta z wykwintna. Figi w syropie kupujesz czy sama robiłaś? Kolejny przepis w akcji, super!
OdpowiedzUsuńbardzo ładnie wygląda:)nie dość, że super smakuje, to jeszcze bosko przyozdobi karzy świąteczny stół!
OdpowiedzUsuńWiesz, nigdy nie sądziłam, że takie kolory mogą być świąteczne. Ale są! I wyglądają wspaniale.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Ciekawe, zainteresowały mnie figi w syropie, ciekaw jestem czy u nas w sklepach można je dostać, przy najbliższej okazji zwiedzę dokładnie półkę z owocami w puszkach ;)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł! Jeżeli znajdę gdzieś figi w syropie na pewno wypróbuje
OdpowiedzUsuń