autor przepisu Viola
- pęczek zielonych szparagów - ok15 szt
- 250 g sera Gorgonzola
- opakowanie ciasta francuskiego - 375 g
- oliwa z chili
Z uwagi na obecny wygląd mojej kuchni
zmuszona byłam skorzystać z gotowego ciasta.
Ale już niedługo remont w kuchni dobiegnie końca :)
Ciasto rozwinąć, lekko rozwałkować. Na połowie rozłożyć ser pokrojony w plastry, zostawić czyste brzegi. Przykryć drugą połową, delikatnie rozwałkować, wgniatając ser w ciasto, zawinąć brzegi i jeszcze raz rozwałkować. Reszta dania zależy od Waszej fantazji. Możecie na tak rozwałkowanym cieście ułożyć różne warzywa, mięsa. Co Wam tylko ślinka na myśl przyniesie ;). Ja miała ogromniastą ochotę na Gorgonzolę i szparagi więc na szybko przygotowałam szparagi w koszyczku oraz szparagowe zawijaski :)
Przed pieczeniem posmarowałam wyroby oliwą z chili. Piec 25 minut w 220°C (termoobieg 200°C ) we wcześniej nagrzanym piekarniku.
Gdy już swój pierwszy głód zaspokoiłam
Przyszła kolej na zawijaski, które to gorąco polecam na piknik
zapachniało mi aż tutaj, przed monitorem:)
OdpowiedzUsuńPachniało wspaniale, a jak smakowało!! Nie da się opisać ;)
UsuńPysznie! Zjadłabym sobie!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, bardzo efektowna przystawka :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuńświetna przekąska :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuńale pieknie zmieniłaś wygląda bloga! cudownie.
OdpowiedzUsuńach, a Twoje dzisiejsze propozycje? rozkosz w najczystszej, zdrowej i pysznej postaci!
I rumieniec oblał moją twarz ;) Dziękuję :)
UsuńNic prostszego, szybciutko do sklepu po składnik iiiiiiii dajcie znać jak Wam smakowało :D
OdpowiedzUsuń