autor przepisu Viola
W naczyniu do mikrofali ułożyć kiełbasę na niej szalotkę i czosnek. Polać oliwą, oprószyć pieprzem i bazylią. Wstawić do mikrofalówki na 9 minut na 800W. Do drugiego naczynia (duża miska)wrzucić fasolę, domieszać przecier i 500 ml bulionu, zmiksować. Gdy już kiełbaska będzie gotowa, odłożyć kilka plasterków i to co zostało włącznie z warzywami wrzucić do miski z fasolą i przecierem, zmiksować. Dolać pozostały bulion, wstawić do mikrofali na 6 minut na 800W. Gotowe!
Wczoraj posypałam świeżo startym cheddarem, mmm pychotka!
Wybaczcie brak fotki, nie zdążyłam jej zrobić.
Zupka tak pięknie pachniała, a ja straszliwie głodna byłam :)
- 1 puszka białej fasoli (235 g po odsączeniu)
- 1 l ciepłego bulionu warzywnego
- 2 duże pomidory -bez skóry, pokroić w kostkę
- 1 puszka przecieru pomidorowego z bazylią
- 3 pętka białej kiełbasy - pokroić w plasterki
- 2 szalotki - pokroić w krążki
- 2 ząbki czosnku - posiekać
- pieprz czosnkowa
- sól, pieprz
- suszona bazylia
- zsiadłe mleko
- świeżo posiekana natka pietruszki
- posiekana dymka
- 1 łyżka świeżo startego żółtego sera
W naczyniu do mikrofali ułożyć kiełbasę na niej szalotkę i czosnek. Polać oliwą, oprószyć pieprzem i bazylią. Wstawić do mikrofalówki na 9 minut na 800W. Do drugiego naczynia (duża miska)wrzucić fasolę, domieszać przecier i 500 ml bulionu, zmiksować. Gdy już kiełbaska będzie gotowa, odłożyć kilka plasterków i to co zostało włącznie z warzywami wrzucić do miski z fasolą i przecierem, zmiksować. Dolać pozostały bulion, wstawić do mikrofali na 6 minut na 800W. Gotowe!
Wczoraj posypałam świeżo startym cheddarem, mmm pychotka!
Wybaczcie brak fotki, nie zdążyłam jej zrobić.
Zupka tak pięknie pachniała, a ja straszliwie głodna byłam :)
Zupka idealna dla mnie. Właśnie zjadłam kawałek chleba i cierpiałam (z powodu aparatu na zębach) a taka zupka... mniam, zjadła bym ją bez problemów:)
OdpowiedzUsuńBardzo kuszaca!
OdpowiedzUsuńpiękna:)
OdpowiedzUsuńo proszę, kolejna bardzo ciekawa propozycja :))) czy powrót kuchenki oznacza koniec pomysłów na mikrofalowe cuda? Mam nadzieję, że nie ;)
OdpowiedzUsuńPostaram się jeszcze cosik wykombinować ;)
Usuńzapachniało mi...
OdpowiedzUsuńtaaak... mniam!
OdpowiedzUsuńta nazwa mnie rozbroiła. a zupka zadowoliła! bardzo mi przypadła do gustu.
z pewnością wyśmienita! i przy tym pięknie podana
OdpowiedzUsuńPyszna i pomysłowa :)
OdpowiedzUsuńDziękuj Wam za znalezienie chwilki na odwiedzinki :)
OdpowiedzUsuńZupa z mikrofalówki! Nigdy nie korzystałam z tego urządzenia w celu ugotowania zupy. Szybkie przepis są moimi ulubionymi, a ta zupa to chyba najszybsza w wykonaniu o jakiej słyszałam :)
OdpowiedzUsuńświetnie wygląda ta zupka :) na początku nie poznałam, że została przyozdobiona kiełbaską :) ekstra!
OdpowiedzUsuń