- 1 mały pomidor
- 1 małe jajko
- świeżo mielony kolorowy pieprz
- sól selerowa
- szczypta suszonej bazylii
- szczypta ostrej papryki - proszek
- świeża bazylia do ozdoby
Z umytego pomidora odkroić czubek i wydrążyć miąższ. Posypać bazylią, rozbić delikatnie jajko i umieścić w środku pomidora. Oprószyć pieprzem, papryką i solą selerową. Piec 15-20 minut w 180°C
Tak podane jajko
będzie miłą odmianą dla codziennego śniadania
You can translate this page with the translator on top of the page on the left hand side.
fantastyczny pomysł! jeszcze tak nie jadłam jajka:)
OdpowiedzUsuńfantastyczny na przystawkę lub śniadanko!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ;)
Niezły pomysł na jajko:)
OdpowiedzUsuńbardzo fajne i pozywne sniadanie, super pomysl :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł. Idealne śniadanie :)
OdpowiedzUsuńpiękne, można świetnie zaskoczyć gości :-)
OdpowiedzUsuńale jak smakowicie na dziany!
OdpowiedzUsuńwygląda jak małe arcydzieło i musi być pycha!
OdpowiedzUsuńKocham nadziewane pomidory pod każdą postacią. Twoje wyglądają mega apetycznie!!! Pozdrawiam:-)
OdpowiedzUsuńProsta, ale jakże urocza przystawka!
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na pomidora:)
OdpowiedzUsuńZ chęcią bym wciągnął takiego pomidorka na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńooo, w pomidorkach jeszcze nie robiłam :)
OdpowiedzUsuń