Coś otrębowego i mega słodkiego!!! HAPPY VALENTINE'S DAY!!!!!








  • 100 g zmiksowanych otrąb ( u mnie owsiane)
  • 100 ml nalewki wiśniowej
  • 100 g syropu z agawy
  • 50 g orzechów laskowych - pokroić na niezbyt małe kawałki
  • 50 g orzechów włoskich - pokroić na niezbyt małe kawałki
  • 50 g suszonej żurawiny
  • 200 g ciemnej czekolady - zetrzeć na tarce o dużych oczkach
  • 100 g białej czekolady - zetrzeć na tarce o dużych oczkach
  • forma silikonowa 21x23cm  
Do ozdoby - opcjonalnie
  • ciemna i biała czekolada


Otręby zalać nalewką, wymieszać. Domieszać syrop z agawy i odstawić na 20 minut. Następnie domieszać pokrojone orzechy,



żurawinę oraz startą białą czekoladę,




odstawić na kolejne 20 minut.
Startą ciemną czekoladę równomiernie rozprowadzić w formie i docisnąć.




Na czekoladę w formie wyłożyć otrębową masę,




rozprowadzić i docisnąć.





Piec 20 minut w 200°C  ( termoobieg 180°C ). Po upieczeniu odstawić do ostygnięcia.




Następnie przy pomocy bardzo ostrego noża, pokroić wedle uznania.




Opcjonalnie ozdobić czekoladą.
 



Niesamowicie słodkie i chrupiące!!!









Słodkiego zajadania życzę!


Viola
autorka przepisu



You can translate this page with the translator on top of the page on the left hand side.

19 komentarzy :

  1. cudowne malutkie słodkości:))

    OdpowiedzUsuń
  2. Ty to Wiesz jak dogodzić takimi pysznościami :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale swietne! musza byc przepyszne. zrobie koniecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Anonimowy3:13:00 PM

    Zapisuję do wykonania. Obłędnie wyglądają, a fotki jak zwykle niesamowite, napatrzeć się nie mogę! Sylwia

    OdpowiedzUsuń
  5. pyszne batoniki :) i pięknie się prezentują!!

    OdpowiedzUsuń
  6. wygląda niesamowicie ;) musi być przepyszne!!

    OdpowiedzUsuń
  7. Wspaniałe, i te zdjęcia:-), podziwiam:-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Do kawki sobie wezmę jednego malutkiego batonika:-) Wyglądają niesamowicie:-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Oh! Świetne!
    I wszystkie skłądniki mam :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Te z ostatniego zdjęcia fajnie wyglądają! ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Jak ja uwielbiam takie bakaliowo-zbożowe lub otrębowe słodkości! Zdrowe i pyszne! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  12. mmmm :) naprawdę wspaniałości! i jeszcze ta czekoda!

    OdpowiedzUsuń
  13. Musze przyznać, że kupiłaś mnie tym przepisem. Jest niesamowity, a zdjęcia urzekające. Choć zamiast białej czekolady wolę mleczną. Ale zdecydowany przepis na listę to_do

    OdpowiedzUsuń
  14. Bardzo apetyczne! Zapraszam do pobrania bannerka do akcji:)!

    OdpowiedzUsuń
  15. A, nie widzé, ze juz jest :)!. Milej niedzieli :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Pewnie super smakują... ale zdjęcia zwalają z nóg :)!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!