Pieczone pomidory, zdrowy dodatek nie tylko do kanapek!


Pieczone pomidory są niezwykle aromatyczne, 
po prostu rozpływają się same w ustach.

Pieczone pomidory





  • 5-6 średniej wielkości pomidorów (ok 500 g) - pokroić na ćwiartki
  • oliwa z oliwek
  • suszone oregano, tymianek, bazylia, rozmaryn
  • sól morska
  • sól czosnkowa
  • świeżo mielony pieprz


Pomidory ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Skropić oliwą, oprószyć tymiankiem, bazylią, rozmarynem, oregano, solą morską, czosnkową i pieprzem.


Pieczone pomidory


Piec ok 60 minut w 200°C z termoobiegiem, z lekko uchylonymi drzwiczkami piekarnika.


 Tak przygotowane pieczone pomidory 
są doskonałym dodatkiem do sałatek, mięs, czy kanapek.

 Zaś podane na serze z listkiem szpinaku będą wyjątkową, zdrową przekąską.


Pieczone pomidory

Smacznego!







Amore pomodori!
Dietetyczne śniadania Wegetariańskie Śniadania

Komentarze (9)

Wczytywanie... Logowanie...
  • Zalogowany jako
Uwielbiam!!!!!!! mogłabym jeść tonami!
Jak zwykle pięknie i apetycznie :)
Takie proste, a nigdy nie robiłam! Trzeba by spróbować póki są dostępne świeże, polskie pomidory :)
Zabieram się do pieczenia dyni, to i pomidory dorzucę:)
wyglądają tak pysznie, że nie byłby u mnie dodatkiem:D zjadłabym je wszystkie solo:D
Piękne zdjęcia... A pieczone pomidorki są pyszne:) pozdrawiam!
Samku mi narobiłaś tymi pieczonymi pomidorkami - teraz mi pozostają tylko pomidorki w oleju. Ale będę musiał skorzystać z tego przepisu :)
Kapitalne zdjęcia, pieczone pomidory zachęcają smakiem. Pozdrawiam
Danie wygląda kusząco i pięknie prezentuje się na stole, a poza tym ma wysoką wartość odżywczą :) Pozdrawiam

Wyślij nowy komentarz

Comments by

Akcja: Nie kradnij zdjęć!