- 2 pory - oczyszczone, przeciąć wzdłuż i pokroić na półkrążki
- 100 g suszonych daktyli - usunąć pestki, pokroić w paseczki
- 100 g sera Apetina ( u mnie 10% tłuszczu) - pokroić w kosteczkę
- sok z 1/2 limonki
- sok z 1/2 cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól - u mnie selerowa
- świeżo mielony kolorowy pieprz
Z oliwy, soku z ctryny i limonki, soli i pieprzu, przygotować sos. W misce wymieszać pory z daktylami i serem. Na 10 minut przed podaniem, polać sosem i gotowe!
Lekka, zdrowa przekąska lub doskonały dodatek do mięs!
Zdrowego i lekkiego życzę!
Viola
autorka przepisu
You can translate this page with the translator on top of the page of the left hand side.
Fajny, lekki dodatek:)
OdpowiedzUsuńi nie tylko :)
UsuńO jaka fajna i jak ładnie się prezentuje. Do wypróbowania! Pozdrawiam Sylwia
OdpowiedzUsuńPolecam i również pozdrawiam :)
UsuńWspaniała! Idealna na wieczór we dwoje albo przyjście gości.
OdpowiedzUsuńMam fetę (ale taką do pokrojenia) i suszone daktyle, więc mogę działać :) tylko pora brak :/
To szybciutko do sklepu brak składnika uzupełnić ;) Koniecznie daj znać czy smakowała :D
Usuńto musi być pyszne!! Pierwszy raz słyszę o soli selerowej :)pozdrawiam i dzięki za udział w akcji Gotuj sezonowo!
OdpowiedzUsuńJak tylko zobaczyłam ją wśród przypraw,na półce sklepowej, wiedziałam, że będzie moja ;)
Usuńznam to połączenie:) genialna sałatka:D
OdpowiedzUsuńJa właśnie poznałam i jestem zachwycona :)
UsuńEkstra sałatka:-), muszę ją wypróbować, ma w sobie wszystkoto co lubie:-)
OdpowiedzUsuńTy wiesz jag dogodzić :) ummm super sałateczka :)
OdpowiedzUsuń